22 maj 2023

En bok varje måndag med 10 procents rabatt


Förra måndagen började vi lägga ut en ny bok varje vecka med 10% rabatt. Då var det Carl-Eriks Sahlbergs självbiografi "Från Norr till Söder".

Den här veckan kan du köpa vår senaste bok "ANKOMSTBOKEN - En bok om Jesu återkomst". Den kostar normalt 160:-, men den här veckan kan du köpa den för 144:- (Postens porto på 60:- tillkommer). Det priset gäller hela veckan till och med söndag. Skriv ett mejl till info@rupeba.se och beställ boken.

Från bokens inledning:

Varför talar vi så lite om det som Bibeln talar så mycket om?

”Han ska komma igen” är det budskap lärjungarna får höra i förbindelse med Jesu himmelsfärd (Apg 1:11). Jesu återkomst och händelserna i förbindelse med det är ett dominerande tema i Nya Testamentet både före och efter Kristi himmelsfärd. Före himmelsfärden är det Jesus som talar om det och efter himmelsfärden är det apostlarna som talar om det.

Jag har ofta frågat mig själv varför vi talar så lite om det som Bibeln talar så mycket om. Det finns nog inget ämne som behandlas så mycket i Nya Testamentet som den sista tiden och Jesu återkomst. 

Jesus håller ett av sina längsta tal i det ämnet
Paulus har det som huvudtema i flera av sina brev

Petrus har det som huvudtema i ett av sina brev
Johannes skriver Uppenbarelseboken som handlar om den sista tiden och Jesu återkomst
Jakob skriver om det
Judas skriver om det


Alla som är med att skriva Nya Testamentet skriver om det, så frågan kvarstår: Varför talar vi så lite om det som Bibeln talar så mycket om?

Om det får så stor plats i Nya Testamentet, borde det då inte få en stor plats i vår förkunnelse och vår undervisning?

Peter Baronowsky


Inga kommentarer: