28 maj 2023

Tidig söndagsmorgon i Kiruna den 28 maj

 





Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så kom vi till slut fram till Kiruna efter 134 mils bilresa från Västerås. Vi körde upp genom inlandet, en del av Sverige som vi sällan kommer förbi. Men vi har en del minnen från den sträckningen. 1998 hade vi en bibelhelg i Östersund och 1997 hade vi en ekumenisk mötesserie i Strömsund. Där hade vi avslutningsmötet i Frälsningsarméns lokal i en stor träbyggnad. Då mötet skulle börja var det fullt med folk i lokalen. Det stod en hel del folk i den bakre ändan av lokalen trots att den första raden var helt tom. Så kom någon på idén att ställa fram ytterligare en rad stolar längst fram. Genast fylldes den näst främsta raden med folk som hade stått längst bak och sedan tog man bort stolarna i den främsta raden. Vad jag minns mer från besöket i Strömsund var att den stora platsen framför kårlokalen var full av sparkar, ett lämpligt fortskaffningsmedel i Strömsund. Längre norrut åkte vi igenom Vilhelmina. Där hade vi 2007 en pingstkongress för Norra divisionen, med möten både i Vilhelmina och Örnsköldsvik.

På vägen norrut såg vi många renar. Vid ett tillfälle var det en stor flock renar som sakta gick på vägen framför vår bil. Vi fick bara följa efter hjorden till dess den behagade lämna vägen. Vid ett annat tillfälle stod en stor älg mitt på vägen och såg oss komma med bilen. Vi saktade ned farten och efter en stund började älgen sävligt att gå av vägen så vi kunde åka vidare.

På lördagsmorgonen hade vi en sångstund på ett köpcenter i Kiruna. Vi såg att det satt en ung flicka och teckentolkade orden i sångerna vi sjöng. Jag gick fram och frågade henne om hon ville komma fram och tolka det vi sjöng så alla kunde se det. Flickan lyste upp och frågade: "Får jag??". Och så kom hon fram och vi fick lära oss en del nya tecken (Bild 1. Flickan står vid sidan av Rut).

Vi fick också möjlighet att se Frälsningsarméns blivande fastighet i Kiruna. På nedre botten blir det samlingssal och i våningarna över bostäder (Bild 2, Kårledaren i Kiruna och Rut).

Senare på dagen hade vi två bibelstudier med kaffe emellan och sedan var det inledningsmöte på Fjällkyrkan för 24 timmars lovsång. Mellan klockan 18:00 på lördagen och 18:00 på söndagen blir det lovsång nonstop. Rut och jag har vårt pass mellan 08:00 och 09:00 på söndagsmorgonen. 

Klockan 11:00 är det pingstgudstjänst i Frälsningsarméns provisoriska lokal och därefter börjar vi vår resa söderut mot Västerås.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: