5 maj 2023

Föredömligt när Florida skyddar barn från sexuell indoktrinering


(Bildtext: Med banérföraren guvernör Ron DeSantis i spetsen har delstaten Florida inte tvekat att utmana etablissemanget i frågor om hbtq och abort, menar ledarskribenten. Foto: Matias J Ocner/AP/TT)

 - Johans Adolfsson i Världen idag -

"Möjligheten att påverka lågstadiebarn i hbtq-värderingar togs bort i delstaten Floridas skolor 2022. Nu tar man nästa steg och förbjuder sådan påverkan ända upp till gymnasiet. 

Det är ett stort bakslag för dem som önskar skrota den traditionella familjesyn som legat till grund för USA och Västvärlden sedan sekler. Den nya lagen är desto mer uppmuntrande för dem som tror att det finns tidlösa ordningar, givna av Skaparen. För dem är dessa förändringar nödbromsen i en utveckling som rullat på i decennier och där baksidorna av normupplösning blivit uppenbara. 

Och visst är det som sker i Florida uppmuntrande. Det visar att det faktiskt går att påverka utvecklingen i en tid då traditionella familjevärden trampas under fötterna. Det sker dessutom i en stor, modern delstat och i ett USA där woke-idéer numera drivs från Vita huset."

Läs mer här: https://www.varldenidag.se/ledare/foredomligt-nar-florida-skyddar-barn-fran-sexuell-indoktrinering/repwco!5peE82AF10P9rBPh6cNEg/

 

Inga kommentarer: