17 nov. 2023

Dagens andakt den 17 november

 

”…  lämna åt mig omsorgen om mina söner, mina händers verk.” (Jes 45:11) 

När vi litar på Gud, leder han oss fram till människor som han vill att vi ska vittna för. Ibland kan vår mänskliga omsorg och kärlek, till dem som står oss nära, lura oss att gå längre än Gud, i vår iver att vinna dem för Gud. Gud, som känner allas hjärtan vet i vilket stadium av omvändelseprocessen, som varje människa befinner sig. Risken, när vi springer före Gud, är att Guds väg till den människans hjärta blir längre än nödvändigt. Vi människor gör helt naturligt motstånd, när någon annan människa vill förändra oss. Det är bara Gud som kan åstadkomma en andlig förändring i en människas liv.

John Hedlund var en välkänd evangelist och förkunnare. Han sa en gång: ”Bär människorna i hjärtat i stället för på axlarna. Hjärtat orkar mycket mer än axlarna.” Hjärtat representerar förbönen för människorna och axlarna representerar våra mänskliga ambitioner. Du och jag kan alltid bära människor i förbön fram till Jesus. Vi kan be om att den helige ande ska ha fritt spelrum runt våra käras liv. Vi kan be om att Jesus ska sända människor i deras väg, människor som är villiga redskap för honom. Men vi kan aldrig frälsa en enda människa, hur mycket vi än älskar dem. Det kan bara Gud göra.

BÖN

Tack Jesus att vi får lämna omsorgen om våra kära till dig. Hjälp oss att troget bära dem i våra hjärtan, utan att våra axlar tyngs ner av bördan.

Inga kommentarer: