19 nov. 2023

Tidig söndagsmorgon i Strömstad den 19 november

 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Det är tisdagsmorgon och vi vaknar upp i Strömstad. Den här helgen har vi en Bibelhelg på Frälsningsarmén i Strömstad med rubriken "Dagar inför Guds ord" (Bild 1: Frälsningsarmén i Strömstad. Bild 2: Rut undervisar på ett Bibelstudium på lördagseftermiddagen).

Strömstad är en speciell stad för oss. Under de 13 år vi bott i Norge var Strömstad vårt närmaste "Sverige". Vi bodde de åren i Moss, ungefär sex mil norr om Strömstad. Vi reste ofta till Strömstad för att handla. Våra tre pojkar växte upp där. Det var till Strömstad vi åkte för att köpa "Barnmatsburkar" som inte fanns i Norge på den tiden. Många veckor under tiden i Norge avslutades på en resa till Norge och det stora köpcentret Nordby i Strömstad.

Det blev otaliga resor till Strömstad de åren och Strömstad blev vår svenska "hemstad". Otaliga gånger åkte vi förbi Frälsningsarméns gula hus i Strömstad. Men den här helgen var första gången som vi var inne i Frälsningsarméns lokal.

Vår anknytning till Strömstad kommer att fortsätta. Vår "mellanson" med familj har flyttat till Strömstad efter att under många år ha varit lärare på Frälsningsarméns folkhögskola på Jelöy i Moss. Familjens yngsta dotter som går i femte klass var med på alla samlingar på Frälsningsarmén under helgen och var starkt engagerad på olika sätt. Hon packade upp vår bokbord, tog upp kollekt, delade ut sångböcker med mera, med mera. 

Tidigt på lördagsmorgonen kom det ett SMS från barnbarnet om vi kunde komma och hämta henne till dagens samlingar på kåren. Jag svarade "att det var bättre om hon kom på gudstjänsten på söndag. Under lördagen har vi bibelstudier hela dagen och det kan väl inte vara så roligt för dig att sitta och lyssna till en person (farfar eller farmor) som stod och pratade i en mikrofon hela dagen". Svaret från barnbarnet kom: "Men jag vill vara med på alla samlingar under helgen". Så vem kunde neka henne det.

Vi fick under helgen också några värdefulla minuter tillsammans med vår "Strömstadsfamilj".

Helgen "inför Guds ord" började på fredagskvällen med startmöte. På lördagen var det bibelstudier och nu är det söndagsmorgon med helgens avslutningsmöte klockan elva. Därefter sätter vi oss i bilen för att åka hem till Västerås.

Stort tack till kårledarna i Strömstad för att de arrangerade "Dagar inför Guds ord" i Strömstad och att vi fick vara med.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: