25 nov. 2023

Dagens andakt den 25 november

 

”Den som tror på Sonen har evigt liv. Men den som vägrar att tro på Sonen skall inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom.” (Joh 3:36) 

I dagens bibelord får vi lägga märke till det lilla ordet ”har”. Det står faktiskt att den som tror på sonen har, inte skall få, evigt liv. Det eviga livet, det nya livet, börjar här och nu och fortsätter in i evigheten. Det handlar om en annan dimension av liv, än det som den människa som inte är pånyttfödd lever. Det handlar om Guds liv - det eviga livet.

När Nikodemus kommer till Jesus om natten talar Jesus om för honom att för att komma in i Guds rike måste man bli född på nytt. Det är i pånyttfödelsen som Guds liv, det eviga livet planteras in i människan. Detta sker när vi tror på Sonen, dvs. att vi tror att Jesus Guds son har dött för våra synder och gett oss rätten att bli Guds barn.

BÖN

Tack Jesus att du gjort det möjligt för mig att få leva det eviga livet redan här och nu. Tack för att min tro på Sonen är tillräckligt för att jag ska ha detta liv.

Inga kommentarer: